Registrer deg gratis

ekspertkonsultasjon

Pil ned
undefined

Få gratis rådgivning

postet på April 19 2022

En journalists reise fra Perth til Canada

profilbilde
By  editor
oppdatert November 03 2023

Livet blir aldri lett for de som drømmer!  Alle jeg møtte trodde at livet mitt var en lek. Familien min hadde planlagt fremtiden min omhyggelig. Hvorfor vil du satse på en formidabel karriere? Da jeg fortalte foreldrene mine drømmene mine om å bli journalist, ga de meg aldri nedlatende. De diskuterte i stedet ulike aspekter ved en journalistkarriere. Tro mot drømmene mine, tok jeg en grad i massekommunikasjon; Jeg ble med i en nyhetskanal på TV. Jeg lærte vanskelighetene med å rapportere for det. Ettersom noen dager ble tøffe og så prøvende, ønsket jeg å gi opp yrket. Jeg prøvde å være tålmodig i disse tider, og minnet meg selv på ambisjonene mine. Mine drømmer Jeg tok alltid mine livsavgjørelser, og foreldrene mine respekterte dem. En gang, da jeg bestemte meg for at jeg ville flytte til utlandet for å få global arbeidserfaring, støttet de meg fullstendig. Livet var ikke en lek mens jeg trasket bort som om det ikke fantes noen morgendag. Men til tider spurte jeg meg selv. Da jeg snakket med jevnaldrende i samme yrke, foreslo de at jeg utvidet horisonten min ved å få internasjonal erfaring. Hjemme diskuterte og diskuterte familien min alle viktige nyheter som berørte oss, og dette fortsatte med meg selv da jeg flyttet til Perth. En gang, i Australia, hørte jeg kollegene mine diskutere utenlands- og immigrasjonskonsulenter. Øynene mine lyste opp. En uke senere logget jeg på Y-Axis nettside. I en telefonsamtale åpnet jeg opp for konsulenten min, og bekjente alt om min familiebakgrunn, interesser, arbeidserfaring og drømmene mine. Etter disse diskusjonene vurderte vi land jeg kunne flytte til, og vi ble enige om Canada. Om yrket Journalistikksektoren er svært romantisert og betaler ikke for godt, så innehavere av journalistikkgrad går videre til relaterte felt som PR. Canada betaler journalister bedre enn de gjør i Europa og Asia. Dessuten respekterer kanadiere balansen mellom arbeid og privatliv. Det er en journalists jobb å undersøke, undersøke og rapportere funnene sine gjennom ulike medier som aviser, TV, digitale medier osv. Noen av dem frilanser. Nisjejournalister som kan skrive om vitenskap, teknologi, næringsliv og andre spesifikke emner har et forsprang på arbeidsmarkedet. Alle tilgjengelige yrker i Canadas arbeidsmarked er klassifisert i henhold til en 4-sifret unik kode, National Occupational Classification (NOC)-koden. Her er noen betegnelser som en journalist kan jobbe som i Canada:

  • Anmelder av bok eller film
  • spaltist
  • Kringkastningsanker
  • Korrespondent
  • Cyberjournalist
  • Undersøkende reporter
  • TV-nyhetsreporter

De separate kodene for hver av dem: Annonsører og andre kringkastere (NOC 5231), redaktører (NOC 5122) og forfattere og skribenter (NOC 5121). Roller og ansvar for en journalist:

  • Uttømmende intervjuer, undersøker, undersøker og skriver anmeldelser om litteratur, musikk og filmer.
  • Utføre omfattende undersøkelser og utarbeide rapporter og nyhetsartikler innen ulike felt.

Visumkategori for ekspressinnreise Canada Express Entry-visumkategori er en av rutene som de kanadiske immigrasjonsmyndighetene velger ut kandidater for en fast bosted (PR) visum. Journalister som ønsker å migrere til Canada kan gjøre det via Federal Skilled Worker-visum og Provincial Nominee Program (PNP). Express Entry-programmet velger ut fagfolk som skal migrere for gjennomarbeiding Federal Skilled Trades Program (FSTP), Federal Skilled Worker Program (FSWP), og Canadian Experience Class (CEC). Du må sende inn en interessemelding (EoI) der søkeren må spesifisere stillingstype under ferdigheter. Etter det blir profilen din vurdert under Comprehensive Ranking System of Canada, poeng gis, og du blir plassert i en pool. De høyeste poenginnehaverne får utstedt invitasjoner til å søke (ITA) for PR. Systemets mål er å identifisere kandidater som har størst sannsynlighet for å lykkes etter at de har migrert til Canada. Maksimal poengsum på poengskalaen er 1200 som kandidat, ektefelle/partner og forsørgede barn vurderes på: Søkere under 45 år med videregående utdanning og arbeidserfaring får flere poeng. Hvis deres engelsk/fransk språkkunnskaper er høye, får de flere poeng. Alle de som får tilsendt ITA-er av Canadas immigrasjonsmyndigheter, må sende inn søknadene sine innen 60 dager etter å ha mottatt dem. Det er derfor bedre å få ferdighetene dine vurdert mye på forhånd. Dette kvalifiserer som Red Seal-statusen din, noe som betyr at du er kvalifisert til å jobbe i Canada som journalist fra den dagen du setter din fot der. Drømmen min går i oppfyllelse  Da jeg gikk inn i forlaget føltes det surrealistisk. Å jobbe i et nytt land, spesielt med mennesker fra forskjellige kulturer, gjorde meg overveldet. Det som slo meg mest med å jobbe i Canada er den demokratiske kulturen på arbeidsplassen. Selv om ansatte må adlyde sjefer i Canada, kan de ta initiativer uavhengig. Det flerkulturelle mangfoldet og ferdighetene, som integritet og åpenhet, er høyt verdsatt her. Inkludert blant de forskjellige immigrasjonsveiene i Canada er Express Entry, Provincial Nomination Program, Atlantic Immigration Pilot, Rural and Northern Immigration Pilot, og oppstartsvisum.  konklusjonen  Selv om Canadas Express Entry regnes som en av de raskeste måtene å få permanent opphold i Canada, kan du prøve Provincial Nominee Program (PNP) og Canadian Experience Class (CEC), avhengig av din erfaring og tilbøyelighet til å jobbe i mindre byer. Trenger hjelp til migrere til Canada? Snakk med Y-Axis, den ledende utenlandske immigrasjonskonsulenten i Australia. Hvis du fant denne historien engasjerende, vil du kanskje også like https://www.y-axis.com.au/blog/want-to-be-one-of-the-432000-migrants-moving-to-canada-in-2022/

Tags:

Migrasjon av en journalist fra Perth til Canada

Perth til Canada

Del

Siste artikkel

Populært innlegg

Trendartikkel

Manitoba PNP trekning

Postet på May 24 2024

#219 Manitoba PNP Draw utstedt 253 LAAer. Send inn din EOI nå!